‘Tribute to Bassman’ in P79

Bestel je tickets hier

Op 21 november om 15.00 uur vindt in P79 ‘Tribute to Bassman’ plaats. Een bijzondere muzikale middag, een ode gewijd aan het muzikale leven van Bosschenaar Peter de Haan. De middag wordt verzorgd door de band Don Javor. Een jaar en een dag na zijn overlijden, brengen de band en een hoop muzikale vrienden uit Den Bosch en omstreken een rock & roll ode aan ‘Bassman’. De ticketopbrengst van de middag wordt volledig gedoneerd aan het KWF om kankeronderzoek te stimuleren.

Zijn bas ronkte stevig in verschillende Bossche bands zoals Captain Bral, Dovemans en natuurlijk Don Javor. Peter de Haan was niet alleen een eigenzinnige bassist, maar ook de stille drijvende kracht achter de muziek van deze bands. Zijn ideeën, teksten en schetsen waren het startpunt van menige song.Een jaar en een dag na zijn overlijden, brengen Don Javor en een hoop muzikale vrienden een rock & roll ode aan onze Bassman. Met live muziek vieren we op 21 november in P79 het muzikale leven van Peteman en het mooie feit dat we daarvan deel uitmaakten.Iedereen is van harte welkom!
De ticket opbrengsten worden gedoneerd aan KWF.

Peter was een markante en creatieve duizendpoot. “Het streven naar een betere en eerlijke wereld moet voorop staan’, luidde zijn credo. Deze gedrevenheid kwam niet alleen in de muziek tot uitdrukking maar ook in zijn werk aan de energietransitie. Hij gaf daar concreet vorm aan binnen de gemeente Heusden-Vlijmen en stond onder andere aan de basis van een energiecoöperatie.

‘Tribute to bassman’ is een muzikaal samenzijn georganiseerd door Don Javor, Peters band. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door P79. De overgebleven leden van de band eren Peet op deze gedenkwaardige en feestelijke wijze. “Hij was een bijzondere en gedreven vriend. Doordat hij midden in de corona-lockdown overleed, konden heel veel mensen geen afscheid van hem nemen. We wilden iets doen om hem te eren. Muziek heeft magische krachten. Door zijn muziek in leven te houden en te delen, blijft de herinnering aan een bijzonder mens heel dichtbij. We willen er vooral een warme en open middag van maken. Samen het leven vieren. Met een pilsje en met goede muziek. De broekspijpen mogen wapperen, zei Peter altijd. Dus we gaan lekker rocken. En iedereen is van harte welkom!”, aldus Eric Nouwens, zanger van Don Javor.

0 reacties op “‘Tribute to Bassman’ in P79”